Gelderland Groeit mooie leermiddag voor ondernemers

De afgelopen jaren maakten we bij SO een flinke groei door. Groeien doet soms pijn, dat weten onze oprichters uit eigen ervaring. Leerzaam is het echter ook. Hilde woonde gisteren Gelderland Groeit bij. Een event voor groeiondernemers, georganiseerd door nlgroeit. Hilde is daar twee jaar geleden als mentee terechtgekomen en heeft hier veel aan.

Gelderland Groeit verwelkomde gisteren bovendien een heel speciale gast, namelijk H.M. Koningin Maxima. De Koningin zat naast Hilde aan één van de ronde tafels en deed later mee aan de rondetafelgesprekken. Op zichzelf natuurlijk al een supertoffe ervaring!

Octopus en inspiratie
Nlgroeit nodigde Koningin Maxima uit als inspirator. Atilay Uslu, oprichter van Corendon en Hilde vertelden op het podium over hun persoonlijke ervaringen als ondernemers. Wat doet groei met je bedrijf en met jou als ondernemer? De herkenning van hun verhalen was voelbaar in de zaal. Hilde noemde het maken van moeilijke beslissingen. Ze vertelde dat ze zich een paar jaar geleden als een octopus had gevoeld. Een octopus die met al haar armen alles wilde blijven vasthouden uit angst voor dingen die mis konden gaan. Maar je kunt niet alles vast blijven houden, zo merkte zij. Ze moest armen afhakken, keuzes maken en dan maar zien wat er zou gebeuren.

Ook collega-ondernemer Atilay beschreef een herkenbaar gevoel. Hij vertelde dat hij het ondernemen an sich zo miste, hij wilde helemaal niet managen en van de ene vergadering naar de andere gaan. Hij wilde gewoon ideeën blijven bedenken. Dus hij haalde de beste CEO bij de concurrent weg en liet hem dat werk doen, vertelde hij lachend. Ideeën bedenken blijft hij doen, zelfs als hij zijn medewerkers met rollende ogen ziet denken ‘oh daar komt hij weer aan.’

Rondetafel
Om echt met elkaar in gesprek te kunnen gaan, was er ook een rondetafelsessie, ondernemers kunnen op die manier open en eerlijk met elkaar in gesprek over waar je als ondernemer zoal tegenaan loopt. Zodat je elkaar ook echt kunt helpen met bestaande problemen of vragen. Na de sessies vertelden Hilde, Atilay en Michiel Muller, medeoprichter van Picnic op het podium wat er zoal aan lessons learned op tafel kwamen.

‘Blijf bij jezelf, durf je open op te stellen naar elkaar, durf beslissingen te nemen en durf pijn te voelen (het octopusgevoel van Hilde). Neem jonge mensen aan, laat ze gekke dingen doen’, vult Michiel aan. Vanuit de zaal kwamen nog aanvullingen: ‘Hou vast aan je kernwaarden, aan je cultuur, hoe groot je ook groeit.’

Het was een inspirerende middag, de octopus-metafoor kwam nog vaak voorbij tijdens de netwerkborrel. Het was mooi om de herkenning te zien bij alle ondernemers. Zo simpel kan het zijn, gewoon met elkaar in gesprek gaan, je gehoord voelen en luisteren. “Want pas toen ik ging luisteren naar mensen, écht ging luisteren, groeide ik,” aldus Hilde.

Over nlgroeit
Nlgroeit is een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten en helpt bedrijven – tussen de 1 en de 100 miljoen omzet – te groeien. Je kunt kiezen voor een ervaren ondernemer als mentor, die snapt wat je als jonge ondernemer tegenkomt. Hilde vindt dat ontzettend waardevol. Ondertussen is zij zelf ook als mentor aan de slag. Ook geïnteresseerd om jonge ondernemers te begeleiden of zou je graag in gesprek gaan met ervaren ondernemers? Meld je aan bij nlgroeit.

Meer weten over vaart maken met verduurzamen? Lees dan het blog van Marieke hierover.

Fotocredit: nlgroeit

Meer nieuws

‘Verduurzaming is niet alleen een verplichting naar onze cliënten, het is een opdracht voor de hele maatschappij’

door Evelyne Haas

Wim Kos is sinds 2006 bestuursvoorzitter bij ASVZ en zet zich ook in voor de verduurzaming op energiegebied van de...

‘Zonder het gezamenlijke enthousiasme hadden we nu nooit 10.000 zonnepanelen’

door Slim Opgewekt

Vanuit intrinsieke motivatie werkt ASVZ hard aan eigen verduurzaming Sinds 2018 werkt ASVZ aan haar verduurzaming samen met Onze Zorg...

Bespaar op kosten en CO2

door Slim Opgewekt

Partner in duurzaamheid, Triodos, plaatste een mooi artikel met tips om duurzaam te bezuinigen in de zorg. Duurzaamheid leidt tot...

Bewuster leven = duurzamer leven

door Slim Opgewekt

“Ik ben geen goeroe, maar lever wel mijn bijdrage” De natuur spreekt en de mensheid luistert niet, dat vind ik...

Blokken stapelen voor de natuur

door Slim Opgewekt

Afgelopen zomer klopten de effecten van klimaatverandering bij Nederlanders letterlijk aan de deur: in Limburg liepen door overstromingen hele straten...

Buzz en de Corona-maatregelen

door Slim Opgewekt

Voor veel mensen in de zorg is dit een zware tijd. Het is extra hard werken voor alle medewerkers en...

Dag van de Duurzaamheid vieren bij Abrona

door Slim Opgewekt

Cliënten en medewerkers van Abrona vieren vandaag de Dag van de Duurzaamheid bij ‘t Lichtpunt en Brediushof in samenwerking met...

De nieuwe salderingsregeling

door Rob Wieggers

De wijziging van de salderingsregeling is veelvuldig onderwerp in de gesprekken die onze initiatiefnemers voeren met bestuurders van scholen, sportverenigingen...

Dumava

De nieuwe subsidie voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed: DUMAVA

door Rob Wieggers

Nieuws rond de DUMAVA-subsidie: de definitieve regeling voor Duurzaam Maatschappelijk VAstgoed is bekend! De regeling is bedoeld om (bestaande) maatschappelijke...

De routekaart naar CO2-reductie binnen de zorg

door Evelyne Haas

Binnen de zorg staat verduurzaming zeker op de agenda. De meeste zorginstellingen tekenden daarom graag de Green Deal. Maar de...

De Wattsons nemen je mee!

door Slim Opgewekt

Duurzame proefjes met de Wattsons Het zijn gekke tijden voor iedereen, maar vooral ook even voor alle ouders die ineens...

De week van de marketing

door Majken Nilsson

Het is eindelijk zover: de week van de duurzaamheid! We keken er al weken naar uit om eens goed te...

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen?