28 juni 2019 - Linda Schuurs

Vrijdag 21 juni openden we op feestelijke wijze ons nieuwe kantoorpand voor familie en vrienden. Iedereen werd hartelijk ontvangen door onze mascotte Buzz de Bever, die ook een plattegrond van het kantoorpand uitdeelde wat op groeipapier geprint was, oftewel mooie bloemetjes voor de gasten als zij deze thuis in de grond planten.

Onze drie oprichters, Rob, Hilde en Leonn, openden het kantoor officieel door het groene lint door te knippen. Tijdens het welkomstwoord kwamen we er achter dat we zo hard gegroeid zijn, dat we een volgende keer toch zelfs echt een microfoon nodig hebben. De sfeer zat er meteen goed in, alle gasten waren een en al oor en keken vooral hun ogen uit in de toch wel bijzondere omgeving. Met alle verschillende hoekjes, stoelen, banken en ruimtes noemden gasten de kantooromgeving ‘een laagdrempelige omgeving’ en ‘een ruimte waar een positieve energie hangt’.

De Verborgen Impact

Collega Laura nam iedereen mee in een quiz, waarbij we getest werden op onze kennis over CO2 uitstoot. Wisten we bijvoorbeeld dat er meer microplastics vrijkomen bij autorijden dan bij tandenpoetsen?  Of dat het produceren van voeding veel vervuilender is dan de verpakkingen ervan? En toch wel interessant dat wij ons dat vooral veel focussen op de verpakking. Kortom dit gaf veel inzichten over de Verborgen Impact, niet dat wat aan de oppervlakte direct zichtbaar is, maar juist dat wat onder de oppervlakte gebeurt. Ondanks dat wij veel met duurzame keuzes bezig zijn hoorde ik om me heen toch wat mensen verbaasd reageren, zo blijven we allemaal leren.

Wat doet Slim Opgewekt zoal?

Iedereen trok daarna met zijn plattegrond door het kantoorpand heen, waar zij meegenomen werden in filmpjes over wat Slim Opgewekt nou precies is. Ondanks dat we er thuis veel over vertellen, is het toch anders als je het zelf kunt ervaren natuurlijk. Om die reden lieten we de gasten zelf de proefjes uit ons bewustmakingsprogramma Wattson’s lab doen. Bijvoorbeeld door met zoveel mogelijk mensen een stroomkring maken, waarbij je je eigen lichaam als geleider van elektriciteit gebruikt en vervolgens gaan er in de energiestick ledlampjes branden met leuke lichteffecten en maakt deze geluid. Of met de plasmabol en je eigen lichaam een TL buis laten branden.

Ook de Educube viel erg in de smaak, onze zelfgemaakte kubus die er voor zorgt dat er verschillende standen in lichtintensiteit ingeschakeld worden. Bijvoorbeeld een wat gele tint als je creatief aan het werk bent, iets witter als je je wil concentreren en gedimde lichten bij het digiboard als je deze gebruikt. Natuurlijk kwam Onze Zorg is Opgewekt uitgebreid aan bod, waarbij de knuffel Buzz, die uit logeren gaat bij verschillende woongroepen, in zijn rugzak allerlei duurzame materialen meeneemt: zoals een douchetimer, bewaarzakjes en duurzame recepten. En hoeveel water wordt er nou eigenlijk gebruikt voordat er een lapje vlees op je bord ligt, verwonderlijk om je te realiseren dat dat er zoveel zijn.

Met een muziekje op de achtergrond sloten we uiteraard feestelijk af onder het genot van een drankje, fijne muziek en verse pizza’s van foodtruck Piazzani.

Meer nieuws

Bespaar op kosten en CO2

door Marit Unck

Partner in duurzaamheid, Triodos, plaatste een mooi artikel met tips om duurzaam te bezuinigen in de zorg. Duurzaamheid leidt tot...

Bewuster leven = duurzamer leven

door Slim Opgewekt

“Ik ben geen goeroe, maar lever wel mijn bijdrage” De natuur spreekt en de mensheid luistert niet, dat vind ik...

De nieuwe salderingsregeling

door Rob Wieggers

De wijziging van de salderingsregeling is veelvuldig onderwerp in de gesprekken die onze initiatiefnemers voeren met bestuurders van scholen, sportverenigingen...

Duurzaam genieten van muziek in de natuur

door Chin-Lien Chao

Al een aantal jaren ga ik met veel plezier naar diverse festivals. Waarvan één in het bijzonder, niet alleen omdat...

Duurzaamheid steeds hoger op de zorgagenda

door Slim Opgewekt

Dit blog is eerder gepubliceerd op SKIPR: klik hier Integraal beleid wel noodzaak om succes te boeken Wie het nieuws...

Eerste zonnepanelen op het dak voor zorginstelling Abrona

door Laura Witlox

Huis ter Heide – Zorgorganisatie Abrona plaatste vandaag de eerste van de 462 zonnepanelen op het dak van het grootste gebouw in...

Het uitvoeren van projecten bij Slim Opgewekt

door Mark-Jan Donkelaar

‘Oprechtheid en eerlijkheid als basis’ Projectuitvoering is bij ons niet alleen realisatie, maar ook het bij elkaar brengen van partijen....

Hoe interieurverzorging duurzaam kan

door Annetta Wattimena

Sinds ik als interieurverzorgster bij Slim Opgewekt (verduurzaming van maatschappelijk vastgoed in de breedste zin red.) werk, ben ik ook...

Invloed van licht

door Maarten Weber

Bij Slim Opgewekt verduurzamen we scholen o.a. door het toepassen van ledverlichting. Hierin hebben we de optie om in klaslokalen...

Korenmaat start duurzame speurtocht op Lentefeest

door Laura Witlox

Stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem organiseerde woensdag 18 april een duurzame speurtocht tijdens hun lentefeest. Onze Detective D was speciaal...

Laatste ronde subsidie op zonnepanelen in huidige vorm

door Slim Opgewekt

Vraag vóór oktober 2019 uw SDE+ subsidie aan! Het politiek-maatschappelijke landschap is doorlopend in beweging. Slim Opgewekt volgt de ontwikkelingen...

Meubels van plastic soep

door Chin-Lien Chao

Soms kom je op wel een heel bijzondere manier mooie duurzame initiatieven tegen: sinds 2015 huurt Slim Opgewekt haar pand...

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen?