Vrijdag 21 juni openden we op feestelijke wijze ons nieuwe kantoorpand voor familie en vrienden. Iedereen werd hartelijk ontvangen door onze mascotte Buzz de Bever, die ook een plattegrond van het kantoorpand uitdeelde wat op groeipapier geprint was, oftewel mooie bloemetjes voor de gasten als zij deze thuis in de grond planten.

Onze drie oprichters, Rob, Hilde en Leonn, openden het kantoor officieel door het groene lint door te knippen. Tijdens het welkomstwoord kwamen we er achter dat we zo hard gegroeid zijn, dat we een volgende keer toch zelfs echt een microfoon nodig hebben. De sfeer zat er meteen goed in, alle gasten waren een en al oor en keken vooral hun ogen uit in de toch wel bijzondere omgeving. Met alle verschillende hoekjes, stoelen, banken en ruimtes noemden gasten de kantooromgeving ‘een laagdrempelige omgeving’ en ‘een ruimte waar een positieve energie hangt’.

De Verborgen Impact

Collega Laura nam iedereen mee in een quiz, waarbij we getest werden op onze kennis over CO2 uitstoot. Wisten we bijvoorbeeld dat er meer microplastics vrijkomen bij autorijden dan bij tandenpoetsen?  Of dat het produceren van voeding veel vervuilender is dan de verpakkingen ervan? En toch wel interessant dat wij ons dat vooral veel focussen op de verpakking. Kortom dit gaf veel inzichten over de Verborgen Impact, niet dat wat aan de oppervlakte direct zichtbaar is, maar juist dat wat onder de oppervlakte gebeurt. Ondanks dat wij veel met duurzame keuzes bezig zijn hoorde ik om me heen toch wat mensen verbaasd reageren, zo blijven we allemaal leren.

Wat doet Slim Opgewekt zoal?

Iedereen trok daarna met zijn plattegrond door het kantoorpand heen, waar zij meegenomen werden in filmpjes over wat Slim Opgewekt nou precies is. Ondanks dat we er thuis veel over vertellen, is het toch anders als je het zelf kunt ervaren natuurlijk. Om die reden lieten we de gasten zelf de proefjes uit ons bewustmakingsprogramma Wattson’s lab doen. Bijvoorbeeld door met zoveel mogelijk mensen een stroomkring maken, waarbij je je eigen lichaam als geleider van elektriciteit gebruikt en vervolgens gaan er in de energiestick ledlampjes branden met leuke lichteffecten en maakt deze geluid. Of met de plasmabol en je eigen lichaam een TL buis laten branden.

Ook de Educube viel erg in de smaak, onze zelfgemaakte kubus die er voor zorgt dat er verschillende standen in lichtintensiteit ingeschakeld worden. Bijvoorbeeld een wat gele tint als je creatief aan het werk bent, iets witter als je je wil concentreren en gedimde lichten bij het digiboard als je deze gebruikt. Natuurlijk kwam Onze Zorg is Opgewekt uitgebreid aan bod, waarbij de knuffel Buzz, die uit logeren gaat bij verschillende woongroepen, in zijn rugzak allerlei duurzame materialen meeneemt: zoals een douchetimer, bewaarzakjes en duurzame recepten. En hoeveel water wordt er nou eigenlijk gebruikt voordat er een lapje vlees op je bord ligt, verwonderlijk om je te realiseren dat dat er zoveel zijn.

Met een muziekje op de achtergrond sloten we uiteraard feestelijk af onder het genot van een drankje, fijne muziek en verse pizza’s van foodtruck Piazzani.

Meer nieuws

‘Verduurzaming is niet alleen een verplichting naar onze cliënten, het is een opdracht voor de hele maatschappij’

door Evelyne Haas

Wim Kos is sinds 2006 bestuursvoorzitter bij ASVZ en zet zich ook in voor de verduurzaming op energiegebied van de...

‘Zonder het gezamenlijke enthousiasme hadden we nu nooit 10.000 zonnepanelen’

door Slim Opgewekt

Vanuit intrinsieke motivatie werkt ASVZ hard aan eigen verduurzaming Sinds 2018 werkt ASVZ aan haar verduurzaming samen met Onze Zorg...

Bespaar op kosten en CO2

door Slim Opgewekt

Partner in duurzaamheid, Triodos, plaatste een mooi artikel met tips om duurzaam te bezuinigen in de zorg. Duurzaamheid leidt tot...

Bewuster leven = duurzamer leven

door Slim Opgewekt

“Ik ben geen goeroe, maar lever wel mijn bijdrage” De natuur spreekt en de mensheid luistert niet, dat vind ik...

Blokken stapelen voor de natuur

door Slim Opgewekt

Afgelopen zomer klopten de effecten van klimaatverandering bij Nederlanders letterlijk aan de deur: in Limburg liepen door overstromingen hele straten...

Buzz en de Corona-maatregelen

door Slim Opgewekt

Voor veel mensen in de zorg is dit een zware tijd. Het is extra hard werken voor alle medewerkers en...

Dag van de Duurzaamheid vieren bij Abrona

door Slim Opgewekt

Cliënten en medewerkers van Abrona vieren vandaag de Dag van de Duurzaamheid bij ‘t Lichtpunt en Brediushof in samenwerking met...

De nieuwe salderingsregeling

door Rob Wieggers

De wijziging van de salderingsregeling is veelvuldig onderwerp in de gesprekken die onze initiatiefnemers voeren met bestuurders van scholen, sportverenigingen...

Dumava

De nieuwe subsidie voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed: DUMAVA

door Rob Wieggers

Nieuws rond de DUMAVA-subsidie: de definitieve regeling voor Duurzaam Maatschappelijk VAstgoed is bekend! De regeling is bedoeld om (bestaande) maatschappelijke...

De routekaart naar CO2-reductie binnen de zorg

door Evelyne Haas

Binnen de zorg staat verduurzaming zeker op de agenda. De meeste zorginstellingen tekenden daarom graag de Green Deal. Maar de...

De Wattsons nemen je mee!

door Slim Opgewekt

Duurzame proefjes met de Wattsons Het zijn gekke tijden voor iedereen, maar vooral ook even voor alle ouders die ineens...

De week van de marketing

door Majken Nilsson

Het is eindelijk zover: de week van de duurzaamheid! We keken er al weken naar uit om eens goed te...

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen?